BI Controller till Office Depot

Stockholm
Ansök senast: 2022-10-20

Är du datadriven, kommunikativ, målinriktad och har lätt för att visualisera stora mängder data? Vi söker dig som kan sätta dessa egenskaper i ett sammanhang och på så vis vara en viktig del i Office Depots utvecklig.

Är du den vi söker?

Som BI Controller arbetar du nära den operationella verksamheten och hjälper organisationen att bättre förstå våra kunder, marknad, produkter och organisation genom att stärka och utveckla analyslandskapet. Rollen innefattar big-data hantering och löpande rapportutveckling. Du kommer att skapa förutsättningar för sälj och andra interna kunder/intressenter genom att vara delaktig i implementeringen av vårt nya BI-system (i förlängningen AI).

För att förbättra nuvarande rapporteringssystem och möta framtida utmaningar söker vi en utpräglad BI profil som drivs av struktur och utveckling. Vi befinner oss i ett läge där system- och datastrukturer uppdateras varpå du som BI Controller kommer vara drivande i implementationen av ett modernare BI och datahanteringssystem. Möjligheterna att forma och påverka från grunddata till slutlig rapport är stora. Du har erfarenhet av tidigare systemimplementationer och har en grundläggande förståelse för dataflöden. Som BI ansvarig kommer du äga och förvalta det implementerade BI systemet samt supporterade datahanteringssystem.

Tillsammans med kollegor utmanar och ifrågasätter du dina egna, andras och verksamhetens nuvarande processer, rutiner och definitioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

·        Systemförvaltare BI och datastruktur - Operationellt ansvar att implementera nytt BI system, äga dessa föreliggande datastrukturer och underhålla dessa.

·        Bidra till att stärka upp och utveckla analyslandskapet i verksamheten.

·        Driva digitalisering för uppföljning baserat på verksamhetens behov samt att utmana nuvarande rapporter och arbetssätt.

·        Dataanalys med fokus sälj & marknad - Supporterande kund-, marknad-, kampanjanalyser för att stödja interna funktioner i beslutfattande & effektiviseringar.

Kompetenskrav

Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi/IT samt 2-3 års arbetserfarenhet inom ekonomi/IT. Du talar flytande svenska och engelska och din Excel-kunskap är på avancerad nivå. Om du tidigare har arbetat med systemimplementationer och BI-system som tex QlikSense är det meriterande.

Personliga egenskaper

Vi tror att du har hög analytisk förmåga och som person är du lugn och strukturerad. Du kan lätt se samband i processer och analysera/prognostisera utfall. Du tycker om att vara en del av samt driva egna interna projekt. Du är datadriven och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla detaljerad information till din omgivning genom visuell och verbal kommunikation. Att utmanas och utmana är naturligt för dig och du drivs av den potentiella utvecklingen utmaningar medför. Vidare är du målinriktad och föredrar att jobba i team där du har lätt för att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Övrigt

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt/enligt överenskommelse. Placeringsorten är på Office Depots huvudkontor i Solna. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan! Ansök redan idag via vår rekryteringsportal, dock senast 21 oktober 2022.

Har du frågor kring rollen, kontakta gärna Head of Business Control Mattias Brandt på mattias.brandt@officedepot.se

Om Office Depot

Office Depot är en Sveriges största leverantörer av produkter och tjänster till kontoret. Vi är ca 250 anställda i Sverige och omsätter drygt 1 miljard. Vi har 42 butiker utspridda över landet samt säljkontor på flera orter. Huvudkontoret finns i Frösunda, Solna. 

Kontaktperson

Erik Axel Brandt

mattias.brandt@officedepot.se

+46708461632

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp din dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
    Filerna får inte överstiga 50 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %