Category Manager till Office Depot

Stockholm
Ansök senast: 2022-05-31

Har du tidigare erfarenhet av att driva kategoriinitiativ, sortimentsutveckling och sortimentsplanering? Vill du dessutom arbeta på en arbetsplats som präglas av glädje och engagemang? Office Depot har ett starkt fokus på mångfald, jämlikhet och hållbarhet och söker nu kategorichef till deras kontor i Solna.

Om företaget

Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretaget med försäljning via butiker, internet och en rikstäckande säljkår. I deras breda sortiment finns alltifrån förbrukningsmaterial, kontorsutrustning och lösningar. Hitta såväl papper, pennor, gem och häftapparater som fika, kaffemaskiner, städartiklar och profilprodukter. Deras löfte till sina kunder är enkelt: hos Office Depot kan ni handla allt till kontoret från samma leverantör.

Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns idag representerade i mer än 50 länder. I Sverige har bolaget omkring 300 medarbetare och en omsättning på runt 1 miljard SEK.

För Office Depot är hållbarhet viktigt. De ställer höga krav på deras leverantörer att produkterna i deras sortiment ska vara tillverkade med hänsyn till miljön och med så hög social och etisk standard som möjligt. Deras utbud av miljömärkta produkter ökar hela tiden och de arbetar ständigt i stor utsträckning för att erbjuda miljövänliga lösningar gentemot deras kunder.

Din Roll

I rollen som kategorichef arbetar du i en bred och varierande roll. Du är kommersiellt ansvarig för din kategori med ett affärs- och lönsamhetsansvar. Du sätter mål, strategier, kategoriplaner och ansvarar för sortimentsutveckling inom ditt kategoriområde. Genom omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad kring de senaste trenderna inom ditt område och arbetar löpande med att erbjuda ett attraktivt sortiment inom kategorin. Vidare ansvarar du för kampanjer och arbetar i nära samarbete med marknadsavdelningen kring nyhetslanseringar och kampanjprogram. Slutligen arbetar du även nära leverantörer och internt med andra kategorichefer, försäljningsavdelningen, varuförsörjning och Office Depots butiker.

Du arbetar på Office Depots kontor i Solna och ingår i ett team tillsammans med andra kategorichefer. Office Depot har en bred produktportfölj och erbjuder produkter inom bland annat teknik, städ och hygien, kontorsmöbler och kontorsinredning samt fika och pentry.

Din profil

·        Eftergymnasial utbildning

·        Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom liknande roll, exempelvis inom inköp, sälj eller sortimentutveckling med fördel inom detalj- och/eller dagligvaruhandeln

·        Erfarenhet av att driva kategoriinitiativ, sortimentsutveckling och sortimentsplanering

·        Erfarenhet av inköp och förhandlingar

·        Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska 

För att trivas i rollen som kategorichef hos Office Depot är du en person med starkt eget driv som arbetar självständigt och får saker att hända. Du är positiv, utåtriktad och trivs i att arbeta i team samtidigt som du bygger goda och professionella relationer genom din kommunikativa förmåga.

Vidare är din strukturerade förmåga en förutsättning för framgång i rollen samtidigt som du är öppen för förändringar. Du tar stort eget ansvar och har ett genuint intresse för produkt- och sortimentsutveckling, långsiktiga affärer och strategiskt förbättringsarbete.

Slutligen är det meriterande om du har erfarenhet från ett internationellt bolag.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse. Plats: Office Depots huvudkontor i Frösunda, Solna, Stockholm. Rollen avser heltid. Ansök senast 31 maj. Intervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

För mer information kontakta Head of Category Management Anette Löfgren, anette.lofgren@officedepot.se

Vi erbjuder

Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi lever och lär att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner, vi gör ditt kontorsliv enklare.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktperson

Anette Löfgren

anette.lofgren@officedepot.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %